NIETS TE KOOP?

De vrije woningmarkt is doorgeslagen. We moeten ingrijpen en zorgen dat iedereen in Nijmegen kan wonen. Niet alleen mensen met een dikke portemonnee. En het kan. Samen gaat ons dat lukken, de PvdA Nijmegen heeft er een plan voor!

Wat hebben we afgelopen periode bereikt?


Als PvdA Nijmegen vinden we het belangrijk dat iedereen op een fijne plek kan wonen in de stad. Een woning is namelijk niet alleen een stapel stenen. Het is veel meer dan dat. Het is het thuis waar jouw leven zich voor een groot deel afspeelt. Een prettige plek om te wonen is dus belangrijk voor ons allemaal. Wij willen dat kinderen die nu in Nijmegen opgroeien over later nog steeds een huis in Nijmegen kunnen vinden. Dat studenten en starters een eigen plek kunnen krijgen en de stad niet hoeven te verlaten. Dat gezinnen met een gemiddeld inkomen nog steeds hier kunnen blijven en dat er voldoende geschikte woningen zijn voor ouderen. Daarom zijn we enorm trots op wat we, vanuit de oppositie, de afgelopen periode bereikt hebben in Nijmegen. Nu doorpakken dus! 


De slecht functionerende woningmarkt leidt tot een groeiende ongelijkheid tussen onze inwoners.


Dat moet eerlijker. Huizen zijn om in te wonen en te leven, niet om geld aan te verdienen. De gemeente moet zorgen voor meer betaalbare huur- en koopwoningen en beleggers en huisjesmelkers weren. Ook willen we meer sociale huurwoningen en middel dure huur- en koopwoningen, minder huizen die voor het gemiddelde gezin en voor starters niet te betalen zijn. De PvdA Nijmegen heeft daarvoor een plan!